BIS   Buro Internationale Solidariteit

 
Brazilië        Guatemala        Ghana       Maastricht 2015      Fair Trade

 

 

 

 Ghana
 
CTSP  Children
To School Project
 
CTSP - algemeen
 
Scholen
Dipale
Gushie
Tunayilli
Tigla-Sogo-Tampia
 
 
Expositie
Gehuld in Waardigheid
 
Lezingen
Ghana Mozaïek
 
Ezine
Ghana
Nieuwsbrief
 
Onderwijs
projecten &
 leskisten Ghana
 
Webstekken
 
 
   50 - 50     fifty - fifty      van Roermond naar Rome  ...
 
 
 
de aanleiding en het doel   
de route    meer
berichten aan en berichten van Hans en Piet   meer
de namen en kilometer barometer  meer
naar het reisverslag van Hans en Piet  meer
 
 
Wij…
 
De vrienden Hans Lamboo (Roermond) en Piet Linders (Horst) zijn op enkele dagen na, even oud. Onlangs bereikten ze beiden de leeftijd van 50 jaar (50 – 50 oftewel fifty – fifty) en enkele jaren geleden hebben zij de afspraak gemaakt om dan samen als pelgrimage naar Rome te fietsen. Start is op 1 mei; aankomst in Rome rondom 22 mei 2006. De voorbereidingen van de tocht zijn in volle gang waarbij de pakweg 2000 te fietsen kilometers voor hun gevoel ‘onder de hamer’ moeten. Voor een goed doel wel te verstaan.
 
 
Zij…
 

Vanwege hun werkzaamheden in het pastoraat, vonden ze die bestemming in één van de projecten die Vastenaktie in Ghana steunt. Het betreft het Children To School Project (CTSProject) in het noorden van Ghana.  Jongens en meisjes op het platteland in de basisschoolleeftijd krijgen dankzij het CTSProject de kans goed onderwijs te volgen. Het project voorziet o.a. in de aanschaf van de noodzakelijke schoolboeken en andere leer- en spelmiddelen. Gediplomeerde en gemotiveerde onderwijskrachten zijn aangesteld. De schooltjes krijgen op termijn eigen inkomsten door de opbrengst van Eko-Oké mango’s uit hun schoolboomgaarden.
 
 
U…
 
Zij leren en spelen in Ghana, wij fietsen, u kunt ons ondersteunen in onze reis door de leerlingen in Ghana te steunen.  Door een deel van onze kilometers te sponsoren.  Iedere kilometer gaat voor Euro 1,00 onder de hamer.  Help ons Duitsland in en de Alpen over!  Wij dragen voor de kinderen in Ghana ons deel bij en u kunt dat op uw manier doen; onder het motto van ‘fifty – fifty’, zullen we maar zeggen.
 
Hoe…
 
Heel eenvoudig. Het bedrag in hele Euro’s dat u overmaakt op rek. 33.55.400 staat tegelijk voor eenzelfde aantal kilometers van de route die wij fietsen. De rekening behoort toe aan Buro Internationale Solidariteit (BIS, Heinsbergerweg 2, Roermond).  
 
BIS onderhoudt met het schooltjesproject in Ghana goede contacten.
 
Wanneer u via info@ganaGhana.nl (van BIS) uw emailadres  bekend maakt, krijgt u enkele malen de speciale ' 50 – 50  Nieuwsbrief ' toegezonden met de meest actuele ontwikkelingen rondom de twee fietsers  en het CTSProject.
 
Informatie over het CTSProject  kunt u nu al vinden op www.ganaGhana.nl
 
Wanneer u er even voor gaat zitten, zullen wij er voor fietsen; elk fifty – fifty!
 
De [ Ghana ]  [ nieuwsbrief ] bericht met enige regelmaat over projecten en ontwikkelingen in Ghana & West-Afrika. Ook worden activiteiten als exposities, lezingen, muziek, films e.d. over Ghana & West-Afrika in de berichten opgenomen.

U ontvangt de [ Ghana ] [ nieuwsbrief ] gratis na uw aanmelding  bij info@ganaGhana.nl   
Vermeld a.u.b. wel uw naam en woonplaats.
 

 

 

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 08/22/06


 

 

 

Buro
Internationale         Cortenstraat 4                         + 31 (0) 43 3216243
Solidariteit                6211 HT  Maastricht              bis.maastricht@antenna.nl